Alibaba Cloud VMware Services başlıklı makalemde artık ACS üzerinde de VMware platformu kullanabildiğimizi ve detaylarını aktarmaya çalışmıştım. Bu makalemde de bu servisi kullanabileceğiniz senaryolar ile ilgili bilgi aktarmaya çalışacağım.
Altyapı Yenileme
Ülkemizde artan kur baskısı sebebiyle, kurumlarda altyapı sahip olma bütçeleri malesef daha zorlayıcı hale geldi. Ortalama 5 yılda bir yapılan altyapı yenilemelerinde ortaya çıkan maliyetler, kurumları kiralama modellerine yönlendirmeye başladı. Tabi kurumun esnekliğine, regulasyonlarına bağlı olarak bu durum değişiklik gösterebiliyor.
Eğer verinizin ülke dışında barındırılması sizin için sorun teşkil etmiyorsa bence altyapı yenilemesi yerine VMware ortamınızı Alibaba Cloud’a taşıyabilirsiniz. Böylece 60 ay amortismanı olan sunuculara bugünden yatırım yapmazsınız. Kasanızda kalacak parayı daha mantıklı yatırımlara harcarken, size gelecek hizmet faturasını da aylık olarak vergilendirebilirsiniz.
Bu senaryonun bir diğer avantajı da donanım arızaları, güncelleme vb. efordan da kurtuluyor olmanız. Bu sayede de IT personeliniz daha verimli işlere odaklanabilir.

İş sürekliliği
İş yüklerinizin bir kısmını Alibaba Cloud üzerinde bir kısmını da on-prem ya da farklı bir servis sağlayıcı da tutarak iş sürekliliği sağlayabilirsiniz.
Felaket Kurtarma
Alibaba Cloud VMware hizmeti ile hali hazırda kullandığınız VMware ortamınızda çalışan iş yüklerinizde hiç bir değişiklik ya da dönüşüm yapmadan felaket kurtarma merkezi ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Altyapı genişlemesi
Altyapı yatırımınızı yeni yaptınız ama öngördüğünüzden çok daha fazla büyüme gerçekleşti. Bu durumda yeni sunucu tedarik ve devreye alım süreçleri gibi bir çok efor ve maliyet gerektiren durum ortaya çıkacaktır. Alibaba Cloud VMware hizmetini ile mevcut ortamınızı anında ortamınızı genişletebilirsiniz. Bu genişleme sonrasında istediğiniz iş yüklerini de ACS ye taşıyabilirsiniz.
Yukarıda aktarmaya çalıştığım kullanım senaryolarının hepsinde ortak olan özellik, kullandığınız kadar ödemeniz ve ek kaynak ihtiyaçlarının anında karşılanıyor olması. Covid-19 sebebiyle ve üretimde yaşanan sorunlar, artan maliyetler sebebiyle ürün teslimatları 4-6 haftalardan 8-12 haftalara kadar uzamış durumda. Bu durum zaten cloud dönüşümünün hızlanmasında rol alan en büyük etken.