Bildiğiniz üzere VMware Update Manager veritabanına indirilmiş spesifik bir paket şu an için kaldırılamıyor, bunun için yeni bir baseline oluşturarak bu paketi baseline dışında bırakmak bir çözüm olabilir ama bir önceki makalemdeki sorundan sonra ben IBM repositorylerini kaldırdıktan sonra indirilen paketleri de tamamen kaldırmak için database’i sıfırlamayı tercih ettim. Bir şekilde buna ihtiyaç duyacak okurların da faydalanması adına buraya da yazmak istedim. Bu işlem için Putty vb. bir terminal client gerekecek. Çok kısa bir işlem sonrasında veritabanı sıfırlanmış olacak.
VCSA VAM kullanarak Access kısmından SSH erişimi kapalı ise öncelikle onu açmanız gerekiyor.

İşlemlere başlamadan önce yedeğinizin olduğundan emin olun, hatta bir de snapshot almanızı öneririm. vCenter ile bağlantılı çalışan bir yazılım (yedekleme vb.) var ise aktif bir iş olup olmadığını da kontrol etmenizde fayda var.
Öncelikle vCenter Server’a SSH üzerinden bağlanıyoruz ardından shell yazarak shell ekranına düşmemiz gerekiyor.
Sıfırlama işlemi sırasında servis üzerinde hata oluşmaması ve işlemin başarıyla tamamlanabilmesi için update manager servisini durduracağız, bu işlem vCenter üzerindeki diğer servislerin çalışmasını etkilemez.
service-control –stop vmware-updatemgr
Ardından ilgili dizine gidip python scriptini reset db parametresiyle çalıştırıyoruz;
/usr/lib/vmware-updatemgr/binupdatemgr-utility.py reset-db
Daha önce indirilmiş patchleri de tamamen kaldırıyoruz;
rm -rf /storage/updatemgr/patch-store/*
Bu işlemden sonra VMware Update Manager servisini yeniden çalıştırıyoruz.
service-control –start vmware-updatemgr
Eğer web client üzerinden update manager’a giriş yapmakta sorun yaşarsanız browser penceresini kapatıp yeniden açmanız yeterli olacaktır.
Bu işlemden sonra shell ekranından logout olup, VCSA VAM üzerinden SSH erişimini tekrar kapatabilirsiniz.